online succes voor het intermediair

Complete duidelijkheid over wat je online moet doen. De beproefde marketingmethode voor het assurantiekantoor zorgt voor omzet, voldoet aan de zorgplicht en zet een duidelijk beeld neer van je kantoor.

Professioneel

Resultaat

Zorgplicht

Consistent

MINIMAAL 50% ONLINE BUSINESS

Hoe pak je dat aan?

- Hoe trek je aandacht?

- Hoe bereik je klanten op het juiste moment?

- Hoe moet je website er dan uitzien?

- Hoe verkoop je online een verzekering?

- Hoe automatiseer je de zorgplicht?

- Hoe maak je fans?

- Wat vertel je op Social Media?

- En hoe hou je het echt relevant?

Onze 6-stappen methode geeft op alle vragen een duidelijk antwoord.

zorg voor een duurzaam resultaat

1- Start met de basis

Samen bepalen we eerst het heldere verhaal. Dat trekt de aandacht. En daardoor weten we ook wat nodig is voor succes. Een goed verhaal spreekt aan en zorgt voor herkenning. Wij gebruiken hiervoor de bewezen 7 elementen van de online giganten.

2- Vertaal Intern

Je kent ze wel: een mooie reclame met een mooie belofte, maar in de praktijk blijkt dat onzin. Dat is weggegooid geld. Je verhaal moet ook binnen kloppen. Daar zorgen we voor. Ook voor de buitendienst. En we bereiden voor op automatische aanvragen.

3- Bouw de verkooptrechter

Een goede opzet betekent dat we denken in de vorm van een verkoop trechter; van 'koude lead' tot klant. Je website is hier een belangrijk onderdeel van, met een uitwerking per product of dienst.

4- Leads genereren

Zakelijke en/of particuliere klanten moeten je online gaan vinden. Dat doen we met de 'spinneweb methode'; een efficiente aanpak die zorgt voor herhaling en herkenning. Maar zonder opdringerig te worden.

5- Leads opwarmen

Je kunt meestal niet meteen om de order vragen. De klant wil je eerst leren kennen. Vroeger was dat Account Management. Maar ook dat gaan we automatiseren. Zodat als de verzekering nodig is, de klant als eerste aan jou denkt.

6- Verkoopcampagne

Koude leads worden warme leads. Een goede campagne vertaalt deze leads naar omzet. Maar ook bestaande klanten kunnen worden benaderd om gegevens op orde te houden (zorgplicht) en te zorgen voor 'bijsluitingen'.

de route naar online succes

1

Een Pakkend Verhaal Ontwikkelen...

Een goed verhaal is het fundament onder het online succes. Het bevat 7 componenten die ervoor zorgen dat een verhaal je echt kan pakken. Vanuit het verhaal wordt de rest opgebouwd.

2

De Online Machine Bouwen... 

Met het verhaal als basis, kunnen alle componenten van de verkooptrechter worden ontwikkeld. Alles wordt getoetst en getest.

3

Starten en Aanvragen Verwerken...

De Online Machine benadert zowel bestaande als nieuwe klanten. Polisaanpassingen en - aanvragen zullen volgen. Hierna kan worden doorgebouwd aan de verdere digitalisering van het kantoor. 

"Een verzekering is niet het leukste product. Dat vraagt daarom om een andere online aanpak. Met de 6-stappen methode van Bengrip wordt de paraplu gebouwd waar je alles aan kunt ophangen. Het wordt zo heel eenvoudig. En dan wordt meteen duidelijk wat een assurantiekantoor wel en niet moet doen op internet."
Joop korver
Strategisch Adviseur Assurantiën

het bouwen van online succes

Marketing is herhaling, zeker bij verzekeringen. En als je dat goed doet, denkt de klant aan jou als het om verzekeringen gaat. Die herhaling moet gaan om een hele duidelijke en simpele boodschap. En precies daar ligt ons startpunt. We gaan samen eerst een ijzersterk verhaal bouwen. Een verhaal wat bestaat uit de bewezen 7 componenten voor succesvolle aandachttrekkers. En als je dat helder hebt, valt eigenlijk de hele marketing op z’n plaats. Vervolgens zullen we er alles aan doen om dat verhaal te vertalen naar alle concepten van je bedrijfsvoering. Dat gaat dus allemaal helpen bij de herkenning. Vanuit daar bouwen we aan de online verkooptrechter. Dit bestaat uit de website, manieren om aan leads te komen en de bouw van verkoopcampagnes.

Ben je al online actief?

Goede initiatieven moet je zeker niet weggooien, maar de kunst is om alle initiatieven consistent te maken. Marketing is herhaling. En je klant moet jouw boodschap gaan herkennen. We zullen bestaande initiatieven dus wel toetsen aan het verhaal wat we met elkaar ontwikkelen.

Is je kantoor wel groot genoeg hiervoor?

Professionaliteit heeft niets te maken met de grootte van een bedrijf. Welke rol u ook speelt in de verzekeringswereld, de klant verwacht een toenemende digitale aanpak. Door aan de voorkant te beginnen kunt u snel resultaten boeken. En met die resultaten kunt u later doorbouwen aan de interne processen.

Kost professionaliteit een hoop geld?

Een moderne aanpak vraagt allereerst aandacht voor uw eigen verhaal. En dat moet vertaald worden naar een complete aanpak. Daar gaat zeker tijd inzitten. Maar door dit in kleine stapjes te doen, bouwt u een gestage route waarbij de groei of besparingen bijdragen aan verdere verbeteringen.

Dit zal één van uw beste investeringen zijn. Het is onze ervaring dat de gemaakte kosten zich binnen twee jaar terugverdienen. En bovendien geldt dat u door onze online aanpak ook interne processen kunt gaan digitaliseren. En mocht dat niet voldoende zijn:

Niet uitzonderlijk tevreden: dan krijgt je meteen je investering retour. Zonder vragen!

Wat kost deze aanpak?

Voor de complete ontwikkeling van een propositie voor een assurantiekantoor, rekent een standaard marketingbureau makkelijk €10.000. Omdat wij werken met een beproefde methode, kunnen we het verhaal ontwikkelen voor €2.470. Dit is inclusief een duidelijke uitwerking van alle bouwblokken voor een succesvolle website, en de stappen voor een verkooptrechter. Vervolgtrajecten worden berekend op basis van maatwerk. Hiervoor maken wij altijd een offerte

Hoe werkt onze garantie?

Onze aanpak heeft zich al vele malen bewezen. Je investering op dit terrein betaalt zich makkelijk terug. Maar brengt het je toch niet wat je ervan had verwacht, dan geldt: 

“Niet tevreden: geld terug!”

 

Waar we resultaten boeken

Omzet
0%
Strategie
0%
Passie medewerkers
0%
Digitale formulieren flow
0%
- Ik boek nu 24 uur per dag nieuwe klanten.
5/5
- We hebben offline en online een herkenbaar gezicht gekregen.
4.5/5
- Geweldig! De nieuwe business rolt zo ANVA in.
5/5